Nederlands Duits

Te huur gezellige vakantiebungalows aan de westzijde van het Gardameer in 'Villaggio di Sunclass' in Tignale.
Het gemoedelijke vakantiepark ligt op 600 meter hoogte in het natuurgebied Alto Garda.
De bungalows zijn individueel, maar ook in combinatie te huur.
 

Bezienswaardigheden

De westzijde van het Gardameer is minder bekend dan de oostzijde, maar niet minder prachtig. Hoge rotspartijen met prachtige vergezichten kenmerken het landschap. Naast de prachtige natuur heeft deze regio diverse bijzondere bezienswaardigheden. 

Santuario di Montecastello

Monte CastelloEen van de plaatsen met het mooiste uitzicht bij het Gardameer is zonder meer het Santuario di Montecastello, een bedevaartskerk prachtig gelegen op een hoge rots bij Tignale. Vanaf het plein bij de kerk geniet je van een schitterend panorama over het Gardameer. Aan de overkant van het meer ligt het Monte Baldo Massief en bij helder weer kun je ook Sirmione goed zien liggen. De kerk zelf is ook een bezoekje waard, net als de kruisgang die leidt naar de kerk. Wandelliefhebbers kunnen vanaf de kerk nog verder klimmen en een wandeling maken naar een hoger gelegen kruis en een bunkers uit de tweede wereldoorlog. Een bezoekje aan Montecasttello is ook te combineren met de Brasa kloof en de terrassen van Pieve.

Museo della Carta

Museo della CartaBij Toscolano Moderno staat verscholen in het groen het Museo della Carta, een oude papierfabriek nu ingebruik als museum. In het museum is te zien hoe in het verleden van oude lompen papier werd gemaakt. Ook is er informatie over de boekdrukkunst te vinden. Daarnaast zijn er in het museum regelmatig exposities. Achter het museum zijn nog oude basins te vinden waarin de lompen werden gebleekt. De omgeving van het museum is zeker een wandeling waard.

Limonaia of citroenhuis

Limoenhuis TignaleJarenlang waren de citroenboomgaarden aan het Gardameer de meest noordelijk gelegen citroenboomgaarden ter wereld. Om de citrusteelt in de winter te beschermen tegen de kou werden de bomen geplant binnen de muren van een 'Limonaia'. Deze citruskassen of citroenhuizen zijn te vinden tussen Limone en Salò. Dit stukje Gardameer kreeg de bijnaam Riviera dei Limoni, ‘kust van de citroenen’. Bij La Limonaia del Castèl in Limone sul Garda worden op een paar terrassen nog citroenen, sinaasappelen, mandarijnen en kumquats gekweekt. In het citroenmuseum dat bij de kwekerij hoort, vind je informatie over de voormalige citroenteelt en wat je allemaal met citroenen kunt doen, waaronder maken van Limoncello.

Brasa kloof

Brasa kloofEen van de leukste routes om te rijden is de tocht door de Brasa kloof. Volg de route vanaf het Gardameer naar Trémosine en je komt vanzelf door de kloof. De weg loopt langszaam slingerend omhoog, na elke bocht volgt er steeds een nieuwe verrassing en een prachtig uitzicht op het Gardameer. Na een tunneltje lijken de rotswanden steeds meer naar elkaar toe leunen en wordt de weg steeds smaller. In het smalste deel van de kloof zijn verkeerslichten geplaats, waardoor deze tocht tegenwoordig voor veel meer automobilisten geschikt is. Aan het einde van de kloof staat er een Mariabeeld waar heel wat mensen even halt houden. In de kloof kan men de auto parkeren bij een van de restaurants.

Griezelterrassen van Pieve

PieveVanuit de Brasa kloof kan men doorrijden naar Pieve di Trémosine, hier zijn op 450 meter boven het meer de zwevende 'griezel'terrassen te vinden.

© Gardameer vakantiehuizen - Tignale - Italië